Normanby House.

 
 
 
 

July 2017
 

The Normanby Project exemplifies a simple, warm update on a cold and tired townhouse featuring quality product, considered lighting and thoughtful colour.

The client was making a lifestyle change toward a more settled home where his elderly mother could be accommodated and where he could really recharge his batteries given his demanding professional career.

Danielle exceeded my expectations. I asked her to create a home that took into consideration the care needs of an elderly person as well as my requirement to live in a space I could call my own. I couldn’t be happier with her work. Danielle was patient and understating and really took me with her on the journey from concept to implementation.
— Michael D.

The project included new furniture to the entire home, a refresh to the kitchen and bathroom, a complete electrical and lighting re-wire, and new doors, handleware, paint, carpet and window furnishings throughout.

Warm timber elements in the main bedroom mix with neutral tones, soft edges and a casual yet sophisticated mix of textures to offer this busy professional a calm, restorative harbour.  Gentle hues in new paint and carpet together with lovingly handcrafted furniture make a comfortable and appealing place to work from home.

Personal and functional things have an important place in this home - a spot for the radio near the dining table; a pull down shower seat with warm timber tones in an accessible bathroom.  An edited handful of high quality items provide daily pleasure and satisfaction.

The existing kitchen was kept and refreshed - cupboards were retained and coupled with new bench tops, a new tiled splashback, updated appliances and handleware.  Striking paintings by artist Saffron Newey - a personal friend of the client - were framed in white for impact and used throughout the home.

 

Photography – Tess Kelly