Grosvenor House.

 
 
 
 

October 2017

 

The Grosvenor Project was an exercise in injecting colour, warmth and personality in a considered way into a newly renovated home that bridges the gap between old new.

This busy family had young children which meant the clients required spaces that felt lively and fun, as well as providing maximum utility.  An extensive renovation substantially added to the existing footprint of the home, requiring assistance to create continuity between the existing zones and the new addition in a seamless manner.  This was achieved through primarily through colour and pattern for a playful yet refined outcome.

This project involved new floor coverings, furniture, window coverings, wall coverings, lighting, art and décor to the living room, dining room, window seat, hallway, master bedroom and powder room.

Important to the process was clearly dictating use for each space, allowing informed choices regarding layouts, custom fabrics and colour choices.  Personal preferences in art – including pieces created by the kids – played a large role in choosing supporting paint and wall covering selections and the family’s personal items are given opportunity for display, leading to great talking points with family and friends.

In the living and dining rooms playful combination of reds, blues and black are set against more formal built in finishes to create a friendly atmosphere.  Floor coverings ground each zone and family memories and mementoes are celebrated on walls and within joinery.  Lively colours are continued into the Hallway where more abstract art is set off against a refined seating nook where a storybook can be shared between parent and child.  Gently hued curtains soften the space and create warmth.

The powder room was transformed into what seems more like a gallery where visitors are greeted with an unexpected burst of texture and pattern together with a wonderful display of family artwork. 

Pattern is carried through into the master bedroom in soft furnishings, echoing a similar colour palette but in more muted tones to provide a calmer and more distilled environment for rest and relaxation.  Existing and new spaces feel more like parts of the same home; one where utility is defined, and all rooms function well for the family in addition to reflecting their tastes in an authentic and meaningful way.

 

Photography – Tess Kelly